Què puc aportar?

Fa temps que em plantejo aquesta qüestió. Què puc aportar en un context on la immediatesa està a l’ordre del dia? I no tan sols la immediatesa. Observo els meus col·legues d’espècie i els veig desesperats, cercant fórmules màgiques, pòcimes instantànies o bé creient que l’univers confabularà a favor seu. No sé què deuen interpretar per “Univers”. Algun poder diví? Realment creuen que això de l’Univers, sigui el que sigui, és una entitat que no té res millor a fer que confabular a favor de vés a saber qui? Voleu dir que mentre veig una sèrie que m’agrada, hi ha uns fils invisibles que em solucionen l’existència? Així, els meus col·legues d’espècie busquen desesperadament solucions immediates a les seves dificultats, problemes, situacions, infelicitats. Si us plau, si algú troba aquest Sant Grial que m’avisi, que a mi també m’interessa.

Què puc aportar si no em crec la immediatesa ni els poders eteris que dominen l’univers? En un context on es parla de marca personal, de crear marques <<potents i úniques, que enamorin>>, segons resen alguns del màrqueting i la comunicació. No m’interessa el fenomen de l’enamorament; així que ja d’entrada vaig maldada. L’enamorament per a mi és aquella ficció personal que fa que no vegi a l’altre com una persona de carn i ossos, amb les seves dificultats, defectes i virtuts reals. Després venen els desenganys i les decepcions gràcies a aquesta hipermiopia. I miopia també.

Què puc aportar en un context que afavoreix els extravertits? I va i a mi m’ha tocat ser introvertida, vergonyosa i lenta. Em costa alçar la veu en una sala plena de gent, sobre tot si no els conec. Sé observar, escoltar, llegir codi humà. Però això no té pinta de poder ser una APP per descarregar-se que pugui, en un sol click, donar una vida més fàcil.

Què puc aportar en un context de mercat i relacions capitalistes? On prima la tecnologia. En sé poc de tecnologia. És útil, cert, i també em fa passar moltes hores asseguda. Masses.

Què puc aportar en un context on l”usar y tirar” està a l’ordre del dia? On el centre de l’univers és sempre jo i els altres estan a la meva disposició, quan els necessito. O això pretenc. Hi ha 7 mil mil·lions de jos al planeta. Espero que no tots es mirin el melic d’aquesta manera. Hi ha una paraula que ho defineix: narcisisme.

Què puc aportar doncs? Moltes preguntes, ja que m’ho qüestiono tot. Tinc més preguntes que solucions. Preguntes i reflexions en veu escrita.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s